Ja.. lite förvånad själv faktiskt!

Ägt några kompaktkameror och systemkameror de sista åren. Men efter att jag skaffa min första systemkamera, så blev det givet att lämna kompaktkameran hemma, för gott! Men idag, så finns det onekligen bra kameror i små format. Har sneglat en del på Canons G & S-serie.. som nästintill har samma prestanda som en systemkamera. 

Men det man alltid kommer till är att en kompakkamera har så jäkla liten sensor, och det är just den som behövs när man fotar i halvbra ljusförhållanden (som t.ex 30.m under ytan)

Jag kollar mycket på dessa kameror av just en anledning, och det är för att dyka med dem, och fota/filma med dem under dyken. Min systemkamera hade givetvis vart det bästa alternativet, men dykhustet till den kostar runt 20.000kr, så det är inte ett alternativ! Min GoPro funkar, men den räcker ungefär tills solen gått i moln.

Men igår, så köpte jag (en av tre) saker som jag kommer behöva för att filmna och fota vid dykning, på riktigt. Nämligen en Sony DSC RX100! En liten kompaktkamera från Sony som har en sensor som är 3.ggr så stor som sina konkurrenter G12 & S100.. och även deras kommande efterträdare G15 och S110.

Dykhus är relativt billigt till denna också, snackat med flera företag som tar in produkter från England och andra delar av världen, så mycket är på gång nu så fort ekonomin tillåter!  

Denna kameran har inte bara en stor sensor på strax över 20.Mp. Den fotar i RAW, har stor bländare på F/1,8, filmar i 1920×1080/60fps, och har ISO ända upp till 6400, sen är det en hel lista med smarta funktioner som man kan tänkas vilja ha.

Den har även ett förprogramerat läge just för UnderVattens-Fotografering.

Så nu är det bara ett dykhus som saknas!

Det finns väldigt få bilder som är tagna under vattens med denna kameran, eftersom den är bara några veckor gammal. Men ett kort som de tog vid ett test lägger jag upp här.

Grym skärpa och vidvinkel! :)

Alltså inte jag som tagit detta kortet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

98 160Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress